Новини

„АЯКС-ПТ„ ООД е производител на прахоуловители и прахоулавящи съоръжения. Най-търсени от клиентите и с най- разнообразно приложение са произвежданите от фирмата джобни прахоуловители. Сериите ТДФ-ХВ и ТДФ-ХИН са с импулсно самопочистване със сгъстен въздух. По-малките типоразмери /3, 4, 6, и 8 кв.м./ от двете серии, поради сравнително малките си размери и отличните експлоатационни характеристики са много подходящи за свързване към прахоотделящо оборудване на трудно достъпни места и с ограничено пространство за монтаж. При досегашните конструкции на тези прахоуловители, изваждането на филтърните елементи / джобове / с цел тяхната подмяна, ставаше във вертикална посока, като при това се налагаше и демонтаж на част от системата за самопочистване. Натрупаният опит показа, че в повечето случаи, когато прахоуловителя е монтиран в ограничено пространство по височина, извършването на дези действия е изключително затруднено и за целта понякога се налага дори демонтаж на прахоуловителя. Поради тези причини, в началото на 2015г. , беше разработена и внедрена нова конструкция на прахоуловителите, при която филтърните елементи са вградени в обща филтърна касета. Изваждането на касетата става в хоризонтална посока, като необходимото свободно пространство за изваждане е два пъти по-малко от това при старата конструкция. Не се налага демонтаж на част от системата за самопочистване  или на целия прахоуловител и освен това приблизително двойно се намалява времето за профилактика и обслужване. Отзивите от страна на наши клиенти ползващи прахоуловители с новата конструкция са много положителни.
Общ вид на прахоуловител с новата конструкция може да се види в нашия сайт- част „ Галерия „.

АЯКС-ПТ ООД представя иновативен продукт

ПРАХОУЛОВИТЕЛ ФП-200И за улавяне на прах при произвоство на негасена вар.

Прахоуловителят е предназначен за вграждане във вентилационна инсталация в цех за производство на негасена вар.

Той е тип патронен филтър с импулсно самопочистване със сгъстен въздух и обща филтърна площ – 200кв.м. Блокът за управление /контролерът/, на системата за самопочистване е с вграден „ Делта-П” модул- следящ за степента на замърсяване на филтърните патрони. При достигане на предварително зададена стонойст на аеродинамично съпротивление на прахоуловителя , контролера подава звуков /светлинен/ сигнал, указващ необходимостта от тяхната подмяна.

Основните елементи на прахоуловителя, включени в системите за самопочистване и филтрация са производство на водещи европейски фирми в тази област - „Р енд Б„ ООД - Германия и „МЕКЕЪР„ – Италия.

Като опция на прахоуловителят се предлага, също така, и  секция с активен въглен за улавяне и неутрализация на остатъчни вредности , когато е необходимо пречистеният въздух след прахоуловителя, да се връща обратно в помещението.

Ayaks-PT.com designed by Nachev.NET